Ons verhaal​

Laura De walsche, “Lauretta”  was haar koosnaampje, had als kind reeds een fijne smaak en geur, ze kookte graag en vooral bakken was haar favoriete bezigheid in de keuken . Het behalen van een diploma en een toffe job weerhielden er haar niet van de opleiding te volgen die nodig was om haar droom te verwezenlijken: zélf bakken, alles home made en op artisanale wijze, het beste zal net goed genoeg zijn..

Bas Nachtergaele hield altijd al van de natuur, the great outdoors, van authenticiteit én van lekker eten. Hij maakt  mensen graag blij en vindt het fijn hen lekkere dingen aan te bieden. Ook hij liet een toffe job achter zich om samen Lauretta & the Nightingale  verder uit te bouwen.

Ze zijn samen gesprongen en hadden enkele jaren een bakatelier met winkeltje in Gent, de Lucas. Tijdens de zomer gooiden ze eveneens het hek van hun mooie tuin open om de mensen in hun Jardin Secret te laten genieten van brunch en taart. In oktober 2022 volgde dan een volgende grote stap en startten ze Zoet Zout, hun nieuwe zaak in hun geliefde Zwalmstreek waar ze ook wonen. Zoet Zout verenigt het beste van de Lucas en de Jardin Secret die de deuren sloten om met volle aandacht en energie de nieuwe zaak verder uit te bouwen.  

Hun producten zijn eerlijk en heerlijk, zoveel mogelijk streekgebonden en kwalitatief hoogstaand. De naam Zoet Zout spreekt voor zich: liefhebbers van heerlijke taarten én liefhebbers van de hartige keuken vinden er authentieke lekkernijen. Gentenaars, niet getreurd! De taarten kunnen op bestelling worden afgehaald in de Kazematten vlakbij hun oude winkel de Lucas en kunnen ook in verschillende horecazaken gegeten worden!

Laura en Bas maakten hun droom waar. Ze hebben ondertussen ook 2 schatten van kinderen Raphaël en Roanne die voor actie en,  wie weet, nieuwe dromen zullen zorgen.

Team Zoet Zout

YTS08720

Laura

zaakvoerder/patissier
YTS08799

Bas

zaakvoerder/duizendpoot
YTS08701

ellen

barista

join the team!

We zijn regelmatig op zoek naar flexis en/ of jobstudenten om ons team te versterken tijdens het weekend en schoolvakanties. Interesse? Neem een kijkje op onze vacature pagina.